skip to Main Content
+30-6944453971 info [a] selidamou.gr

Μικρές συμβουλές για την κατασκευή Ιστοσελίδων μικρών καταλυμάτων

Τι πρέπει να προσέξετε για να δημιουργήσετε μια σελίδα για ενοικιαζόμενα δωμάτια

Πολλοί ξενοδόχοι και επιχειρηματίες με ενοικιαζόμενα δωμάτια έχουν ελλιπείς γνώσεις σε σχέση με τη δημιουργία, τη διαχείριση ή ακόμα και τη σημασία μιας σωστής ιστοσελίδας. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να κάνουν μία συμφωνία με πολύ γνωστές ιστοσελίδες για κρατήσεις (του τύπου booking.com airbnb.gr), αλλά αυτό που δεν γνωρίζουν είναι ότι δεν φτάνει μόνο αυτό.

[two_col_50_50_col1]

booking

[/two_col_50_50_col1]
[two_col_50_50_col2]

airbnb

[/two_col_50_50_col2]

 

 

Δεν είναι αρκετό να εμφανίζεσαι απλώς ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις.  Για αυτό το πολύ απλό λόγο κάθε μικρή επιχείρηση θα πρέπει να έχει την δική της ιστοσελίδα, τα social media channels και να είναι σε συνεχή επαφή με το κοινό της.

Μου έχουν τύχει πολλές περιπτώσεις, ακόμα και σε συζητήσεις με γνωστούς και φίλους  που η πρώτη ερώτηση είναι για την τιμή. Φυσικά η τιμή είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, αλλά δυστυχώς δεν είναι και ο μοναδικός.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε εξ’ αρχής για την τιμή είναι ότι πάντα έχετε επιλογές διακύμανσης της τιμής. Υπάρχουν πολλά πράγματα, που μπορεί να περιέχει μια ιστοσελίδα. Να είναι περίπλοκη, να έχει online κρατήσεις (ebooking) να είναι έτοιμη να δεχτεί δεκάδες δωμάτια ή να είναι πολύ απλά μια σελίδα παρουσίασης για μια μικρομεσαία επιχείρηση. Παρακάτω θα προσπαθήσω να αναφερθώ στα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέχετε όταν είστε σε αναζήτηση εταιρίας για την κατασκευή της ιστοσελίδας για το ξενοδοχείο ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια σας. Μπορείτε επίσης να δείτε τι έχουμε να σας προτείνουμε εδώ στη selidamou.gr για την κατασκευή της ιστοσελίδας του ξενοδοχείου σας.

[element_fade_in transition_delay=’1′] banner-img

[/element_fade_in]

 

Όνομα ιστοσελίδας (Domain)

Κάθε ιστοσελίδα ξεκινάει με ένα όνομα. Για να την επισκεφτεί κάποιος θα πρέπει να γνωρίζει το όνομα της. Αυτή η διεύθυνση μπορεί να είναι της μορφής www.myhotel.gr. Αναλόγως τι κοινό θέλουμε να προσεγγίσουμε, μπορεί να είναι και η κατάληξη της σελίδας μας. (Μπορείτε να διαλέξετε από .com .gr .eu και πολλά ακόμα). Εδώ θα μπορούσαμε να τονίσουμε την σημασία του δικού σας ονόματος και όχι απλά να έχετε μια υπό σελίδα σε μiα άλλη εταιρία (για παράδειγμα θα μπορούσε να είναι myhotel.selidamou.gr.

 Όσο αφορά την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας  και το Google, θεωρείτε πως ένα .gr domain στοχεύει στην ελληνική αγορά και ένα .ru στοχεύει αντίστοιχα στην Ρώσικη αγορά. Για την εύρεση του κατάλληλου ονόματος, βασική προϋπόθεση να είναι ελεύθερο, επιθυμητό επίσης είναι να είναι εύκολο σαν όνομα, ώστε να το θυμάται ο κόσμος και τέλος να έχει κάποια σχέση με την επιχείρηση σας.

 

 

Σελίδα παρουσίασης ή Σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS)

Αφού έχουμε επιλέξει το όνομα μας, το επόμενο βήμα είναι να επιλέξουμε τον τρόπο που θα κατασκευάσουμε την σελίδα μας. Θα είναι μια σελίδα παρουσίασης που μπορεί να είναι ένα οικονομικό ξεκίνημα για την επιχείρησή μας και είναι πιο απλή στην κατασκευή της ή θα πάμε σε κάποιο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, όπως είναι το WordPress,Το Joomla ή το Drupal.

Το WordPress έχει μια πολύ φανατική κοινότητα και χάρη στην ευκολία του στη χρήση, επιλέγεται ως η καλύτερη λύση όλο και πιο συχνά.  Μπορείτε να δοκιμάσετε το wordpress με ένα δωρεάν λογαριασμό στη σελίδα του wordpress.com ή μπορείτε να ζητήσετε από την εταιρία που θα φιλοξενήσετε την σελίδα σας, να σας προ εγκαταστήσει το wordpress. Αν έχετε κάποια ιδέα από υπολογιστές και παρακολουθήσετε κάποια μαθήματα web design δεν θα δυσκολευτείτε πολύ να στήσετε μια βασική και απλή ιστοσελίδα wordpress.

 

 

Αν πάλι πιστεύετε πως δεν τα καταφέρνετε, μπορείτε να μας ζητήσετε μια προσφορά ή μπορούμε να σας πάρουμε τηλέφωνο για να μιλήσουμε για τις ανάγκες της επιχείρησης σας.

Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας σήμερα

(στο 2310836305 & 6944453971)

για μία δωρεάν αξιολόγηση της σελίδας σας και για να σας ενημερώσουμε για την διαδικασία κατασκευής της νέας σας σελίδας. Αν θέλετε μπορούμε να σας καλέσουμε εμείς!

  όνομα   
  τηλέφωνο*
  Συμφωνώ να αποθηκεύσετε τα στοιχεία μου ώστε να επικοινωνήσετε μαζί μου

  [social_icons style=’elegant’] facebook,https://www.facebook.com/Selidamougr?fref=ts, pinterest,https://www.pinterest.com/cyberslpash/, linkedin,https://gr.linkedin.com/in/webdesigngreece/el, google,https://plus.google.com/105041670640972223120/posts, behance,https://www.behance.net/mysalsa [/social_icons] Αν σας αρέσει το άρθρο που διαβάζετε, μπορείτε να κάνετε ένα [social_share]!

  [separator type=’normal’ color=’orange’ thickness=” up=’30’ down=’40’]

  Οι πιο δημοφιλής πλατφόρμες, εκτός του wordpress, το Joomla & το Drupal είναι πιο δύσκολες στην παραμετροποίηση και εγκατάσταση τους, αλλά αναλόγως με την σελίδα που θέλουμε να αναπτύξουμε σε μερικές περιπτώσεις είναι η καλύτερη πρόταση. Τέλος υπάρχουν και οι δωρεάν λύσεις για ιστοσελίδα όπως το wix.com και άλλες που φυτρώνουν παντού τελευταία, αλλά δεν είναι και τόσο καλή λύση για διάφορους λόγους. Για να απαριθμήσουμε μερικούς. 

  [unordered_list style=’circle’ animate=’yes’]

  • θα σκεφτόσασταν ποτέ να αγοράσετε από το amazon.com αν ήταν το bestelectricaldevices.wix.com ?
  • Το δωρεά δεν είναι πάντα δωρεάν και υπάρχουν κρυφές χρεώσεις.
  • Η δημιουργικότητα και οι ιδέες σας περιορίζονται σε περιορισμένα σχέδια
  • Θα έχετε ίδια σελίδα με ένα μεγάλο αριθμό άλλων χρηστών
  • Το γενικό δεν είναι ποτέ το ίδιο καλό με το ειδικό. Μια σελίδα που είναι φτιαγμένη για εσάς, είναι σίγουρο πως θα σας αντιπροσωπεύει καλύτερα.

   

  [/unordered_list]

   

  Φιλοξενία ιστοσελίδας (web hosting)

  Μία σελίδα για να είναι διαθέσιμη όλη την ώρα πρέπει να βρίσκεται σε ένα υπολογιστή που είναι online συνέχεια, έχει μια σταθερή διεύθυνση (IP)  και έχει μια σύνδεση παρόχου στο ίντερνετ. Με άλλα λόγια ένα server . Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το παράγοντα της φιλοξενίας. Μπορείτε να δείτε τα πακέτα που σας προσφέρει η εταιρία μας στον ανάλογο τομέα από τα μενού ή κάνοντας κλικ στη φιλοξενία ιστοσελίδων

   

   

  Σχεδιασμός ιστοσελίδας (web design)

  [blockquote width=’70’ mark=’grey’]

  Από τα πιο σημαντικά μέρη σε μια ιστοσελίδα είναι ο σχεδιασμός της και η ικανότητα της να προσελκύσει ή και να διώξει ένα πελάτη.

  [/blockquote]

  Υπάρχουν πολλά θέματα που μπορούν ουσιαστικά να κουμπώσουν πάνω στις πλατφόρμες CMS και να παραμετροποιηθούν αναλόγως, αλλά δεν μπορεί να πεις ότι είναι όλα κατάλληλα για την κάθε περίσταση. Έχοντας πει το παραπάνω, μπορούμε να βρούμε πολλά θέματα (themes ή αλλιώς templates) τα οποία επικεντρώνουν στο marketing, στην πώληση, στην χρηστικότητα μιας σελίδας ή απλώς στο σχεδιαστικό κομμάτι. Μερικά από αυτά είναι και πολυχρηστικά. Δηλαδή με το ίδιο θέμα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για διαφορετικές επιχειρήσεις. Τα σχέδια αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δυναμικές ή στατικές σελίδες.

  Παρακάτω θα σας παραθέσουμε μερικά για να πάρετε μια ιδέα περί τίνος πρόκειται. Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι ακόμα και ένα έτοιμο θέμα, μπορεί να αλλάξει σε μικρό βαθμό που να θυμίζει την προηγούμενη του μορφή αλλά να διαφέρει από το αρχικό, αλλά  μπορεί να χρησιμοποιηθεί και απλά  ως βάση για να δημιουργήσουμε από εκεί κάτι το εντελώς διαφορετικό.

  Οπότε και στις δυο περιπτώσεις μιλάμε για μοναδικότητα μιας σελίδας και όχι όπως είναι κοινώς αντιληπτό ότι όταν χρησιμοποιούμε ένα θέμα. η σελίδα μας δεν θα είναι μοναδική.

  [three_col_col1]

  nice-hotel

  [/three_col_col1]
  [three_col_col2]

  Hotelia-WordPress-Hotel-Theme

  [/three_col_col2]
  [three_col_col3]

  hotec

   

  [/three_col_col3]

   

   

  Φιλικότητα σε κινητά και ταμπλέτες (mobile responsive)

  Τον τελευταίο καιρό και ειδικότερα ακόμα στον τουρισμό η αναζήτηση κάποιου καταλύματος γίνεται συνήθως μέσα από το κινητό ή ένα tablet. Ετσι μία σελίδα δεν θα πρέπει να είναι φτιαγμένη μόνο για τον υπολογιστή και την αντίστοιχη οθόνη, αλλά και για μικρότερες κ οθόνες όπως αυτές των κινητών android ή apple και τις λίγο μεγαλύτερες των tablet. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι το responsive design και είναι ο τρόπος που μία ιστοσελίδα αλλάζει σχέδιο αναλόγως την οθόνη που προβάλλεται. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας:  Τι είναι το responsive web design

  Η εταιρία μας μένοντας πιστή στις τελευταίες τεχνολογίες και σχέδια, προσπαθεί ακόμα και στις απλές στατικές σελίδες για εταιρικές παρουσιάσεις εταιριών  να κρατάει το responsive web design, ώστε να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά. Κάνοντας κλικ στην ανάλογη υπηρεσία μας, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας ξενοδοχείου.

  vasilis kartsios

  Web Designer & SEO Professional στο Selidamou

  Υπεύθυνος κατασκευής ιστοσελίδων, Internet Marketing & Social Media

  vasilis kartsios

  Web Designer & SEO Professional στο Selidamou

  Υπεύθυνος κατασκευής ιστοσελίδων, Internet Marketing & Social Media

  Back To Top
  ×Close search
  Search