skip to Main Content
+30-6944453971 info [a] selidamou.gr

8 πράγματα που δεν γνωρίζετε για το Pinterest

Όταν πρόκειται για μάρκετινγκ και Social media, όσο πιο πολλά γνωρίζετε και κάνετε,

τόσο καλύτερα για τη εταιρία σας. Μερικές επιχειρήσεις προσπαθούν να αποφέρουν πελατεία μέσα από το

Pinterest, αλλά δεν καταφέρνουν τίποτα. Μετά από πρόσφατες έρευνες και επιπρόσθετες λειτουργίες στο Pinterest, ίσως και αξίζει να το ξαναδείτε. Σας παρουσιάζουμε μια λίστα με 8 πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε.

8 πράγματα που δεν γνωρίζετε για το Pinterest

 

Pinterest-cork

1. Δεν είναι μόνο για φωτογραφίες και κατασκευές

Δεν είναι όλα για πλέξιμο λοιπόν, ούτε απλά μια όμορφη φωτογραφία. Όταν κάνετε pins, θα πρέπει να βρίσκετε τα δυνατά σημεία της επιχείρησης σας και να τα δείχνετε. Θα μπορούσατε να κάνετε κάποιο Infographic για μια καινούρια μόδα στο Internet, ένα slide presentation, pins από το eshop σας και πολλά ακόμα.

Τα αστεία pins, είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία. Μπορείτε να δημιουργήσετε pins με φράσεις σχετικές με το περιβάλλον εργασίας σας.

Τα αποφθέγματα είναι επίσης μια καλή κατηγορία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά online εργαλεία για να κάνετε μια εικόνα με quotes. Ένα από αυτά τα εργαλεία μπορείτε να το βρείτε στο pinstamatic.

pinstamatic

Να θυμάστε ότι το pin πρέπει να δείχνει στην δική σας σελίδα και όχι στο pinstamatic..

 

Τα portrait images είναι πιο εύκολα για δημοσίευση στο pinterest και πιο εύκολα διαβάζονται από τα κινητά.!

 2. Το Pinterest είναι και για τους άντρες!

Αν πιστεύατε ότι το Pinterest είναι μόνο για γυναίκες, ξανασκεφτείτε το! Περίπου 30% των χρηστών είναι άντρες και το ποσοστό αυτό μεγαλώνει συνεχώς. Τα νούμερα έχουν διπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο.

 

3. Το Pinterest μπορεί να φέρει μεγάλη κίνηση στην σελίδα σας

Έρευνες έχουν δείξει ότι το pinterest είναι δεύτερο μετά το Facebook για να οδηγήσετε κόσμο στην ιστοσελίδα σας. Ο ρυθμός ανάπτυξης του pinterest ξεπέρασε τους 10 εκατομμύρια χρήστες σε χρόνο ρεκόρ, και σήμερα έχει περίπου 70 εκατομμύρια χρήστες!

Επίσης στο Pinterest χρεώνεται το 25% αύξησης στον όγκο επισκεπτών για τα ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops). Να φανταστείτε ότι οι χρήστες που έρχονται από το Pinterest ξοδεύουν τα διπλάσια από αυτούς που έρχονται από το Facebook ή το Twitter. Κάνοντας Pin που οδηγούν στην σελίδα σας, μπορείτε να αυξήσετε τις online πωλήσεις σας.

4. Τα Rich Pins είναι πιο χρήσιμα

Τους τελευταίους 18 μήνες το Pinterest έχει βγάλει τα rich pins, που ουσιαστικά είναι προσχεδιασμένες φόρμες για να παρέχουν παραπάνω πληροφορίες. Οι περιγραφές στα rich pins δεν μπορούν να αλλάξουν και επίσης έρχονται πιο πάνω σε αποτελέσματα αναζήτησης μέσα στο Pinterest.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους 5 διαφορετικούς τύπους των rich pins.

  • Recipe Pins δείχνουν τα συστατικά, το χρόνο μαγειρέματος, λεπτομέρειες για το σερβίρισμα κτλ.
  • Article Pins μας δείχνουν τον τίτλο του άρθρου, τον συγγραφέα και μια μικρή περιγραφή. Αν γράφετε άρθρα για την σελίδα σας, με αυτό τον τρόπο θα γίνουν γνωστά γρηγορότερα
  • Place Pins περιέχουν ένα χάρτη, διεύθυνση και τηλέφωνο. Μπορείτε να προσθέσετε πινέζες σε ένα χάρτη  ώστε να βοηθήσετε τους πελάτες να βρουν το μαγαζί σας, ή να ανακαλύψουν ενδιαφέροντα μέρη.
  • Movie Pins χρήσιμα για ταινίες, όπως περιγράφει και ο τίτλος, περιλαμβάνουν κριτικές,τους ηθοποιούς της ταινίες και άλλες σχετικές  πληροφορίες.
  • Product Pins ένα καταπληκτικό εργαλείο για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Δείχνουν την τιμή του προϊόντος, αν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο και μπορεί επίσης να ειδοποιήσει τους χρήστες σε περίπτωση εκπτώσεων.

 

5. Μπορείτε να στείλετε μηνύματα στους χρήστες που σας ακολουθούν

Ίσως είναι εύκολο να ξεχάσετε ότι το Pinterest είναι και αυτή μια πλατφόρμα social media και δεν είναι πλέον μόνο μια συλλογή από εικόνες. Τώρα το Pinterest σας δίνει την δυνατότητα να επικοινωνήσετε με τους followers σας. Μπορείτε για παράδειγμα να ξεκινήσετε μια συζήτηση, να προσκαλέσετε κάποιον pinner σε ένα group και πολλά ακόμα.

Εκτός των μηνυμάτων μπορείτε να κάνετε και σχόλια στα pins, τα οποία είναι και ένας καλός τρόπος για να δείτε τις αντιδράσεις του κοινού σας.

 

6. Μπορείτε να κάνετε δικά σας group boards

Ρυθμίζοντας ένα group board, μπορείτε να συνεργαστείτε με pinners που έχουν ένα μεγάλο αριθμό θαυμαστών και να ευρύνετε το κοινό σας σημαντικά.

group-board

 

7. To SEO στο Pinterest

Να κάνετε όμορφα Pins είναι μόνο η μισή δουλειά. Είναι πολύ σημαντικό το pin σας να γίνει viral, να γίνει repin πολλές φορές με άλλα λόγια. Πρέπει να βελτιστοποιήσετε τον λογαριασμό σας με τις σχετικές λέξεις κλειδιά και όμορφες περιγραφές, ακριβώς όπως θα κάνατε και για την κανονική σας σελίδα.

Σκεφτείτε τα παρακάτω για να βελτιστοποιήσετε την σελίδα σας στο Pinterest

  • Πρώτο και κύριο είναι να είστε σίγουροι ότι οι μηχανές αναζήτησης βλέπουν τα boards σας. Αυτό μπορείτε να το κάνετε από τον λογαριασμό σας στο Search Privacy επιλέγοντας όχι. Σαν να λέμε όχι μην κρύβεις τα boards μου από τις μηχανές αναζήτησης.
  • Επιλέξτε τα ονόματα των αρχείων που ανεβάζετε, ώστε να περιέχουν τις λέξεις κλειδιά και να είναι σχετικά με την εικόνα.
  • Όταν γράφετε την περιγραφή, χρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά, αλλά κρατήστε και την ισορροπία ώστε να διαβάζετε το κείμενο κανονικά. Αποφύγετε να βάλετε μόνο λέξεις κλειδιά ώστε να είναι η περιγραφή όμορφη.
  • Να έχετε σωστές περιγραφές και ονόματα στα boards σας.

 

 8. Έρχονται τα προβεβλημένα Pins

Το Pinterest έχει δηλώσει ότι θα προσφέρουν προβεβλημένα pins σε μικρές επιχειρήσεις. Αυτό θα λειτουργεί σε κόστος με κλικ, παρόμοιο με το Google Adwords. Υπάρχει λίστα αναμονής αν θέλετε να ενημερωθείτε όταν ξεκινήσει. (λίστα αναμονής για τις διαφημίσεις στο Pinterest).

 

Επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να συζητήσουμε τις ανάγκες σας και να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή λύση για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας αλλά και την προώθηση του website στα social media και στο δίκτυο της Google.

 

Back To Top
×Close search
Search