Προσθέστε το παρακάτω κώδικα στο functions.php ή όπως πάντα μου αρέσει να υπενθυμίζω στο snippet…
SEO για τους τίτλους: αναλυτικός οδηγός με 9 σημεία
Το SEO στους τίτλους μπορεί να προκαλεί σύγχυση. Για παράδειγμα παλιότερα χρειαζόταν μόνο να πετάξεις μερικές λέξεις κλειδιά στον τίτλο και να βρεθείς στην πρώτη σελίδα για μερικές από αυτές.
Ο τίτλος ένος άρθρου παίζει ακόμα σημαντικό ρόλο στο SEO. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά το βαθμό επιρροής τους. Σίγουρα όμως έχουν σημαντικό ρόλο. Αν θέλετε να βρίσκουν τη σελίδα σας, καλό θα ήταν να μην αγνοείτε τους τίτλους!
Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με 15 στοιχεία για καλύτερους τίτλους στα άρθρα σας.
1. Προσοχή στο μέγεθος
Παλαιότερα το προτεινόμενο μήκος για τον τίτλο ήταν 70 χαρακτήρες, μαζί με τα κενά. Το νούμερο αυτό βασιζόταν στο μήκος που είχε ορίσει το Google, για να μην εμφανίζεται κομμένο. Το 2014 αυτό άλλαξε με την αλλαγή του Google στο σχεδιασμό του, που άφηνε πλέον 512 pixel για τους τίτλους. Πλέον πρέπει να υπολογίζετε κάπου στους 55 με 60 χαρακτήρες.
2. Χρειάζεται όμως τόσο άγχος για το μέγεθος;
Μερικές φορές, ίσως και να πάτε πάνω από 55 με 60 χαρακτήρες. Είναι τόσο διαφορετικό; Δεν υπάρχει σαφή οδηγία από το Google οτι χρησιμοποιεί το μήκος του τίτλου για να αποφασίσει την κατάταξη μιας σελίδας. Ακόμα και οι λέξεις που εμφανίζονται μετά το μήκος των 60 χαρακτήρων δίνουν κάποια αξία στην κατάταξη.
3. Στην αρχή του τίτλου μπαίνουν οι πιο σημαντικές λέξεις κλειδιά
Θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τις λέξεις κλειδιά στην αρχή του τίτλου. Ετσι είναι πιθανότερο να βοηθήσουν στην καλύτερη κατάταξη.
4. Μην χρησιμοποιείτε το όνομα της εταιρίας σας στον τίτλο
Οι περισσότερες μεγάλες εταιρίες δεν έχουν την καλύτερη δυνατή στρατιγική για το σωστό SEO. Οι περισσότερες απο αυτές χρησιμοποιούν το όνομα της εταιρίας τους στον τίτλο.
Αν το όνομα της εταιρίας σας δεν είναι γνωστό ή με άλλα λόγια δεν συμπεριλαμβάνετε στις λέξεις κλειδιά που θέλετε κατάταξη στο Google, τότε δεν υπάρχει λόγος να είναι και στον τίτλο. Σε περίπτωση που είναι γνωστό βέβαια θα πρέπει να σκεφτείτε ότι μπορεί να δράσει θετικά στον χρήστη ώστε να κάνει το κλικ στη σελίδα σας.
5. Χρησιμοποιείστε τίτλο σχετικό με το περιεχόμενο της σελίδας
Σε μία έρευνα το 71% από 100 ιστοσελίδες ο τίτλος ήταν απλά μια επανάληψη από τον εμφανή τίτλο στην αρχή της ιστοσελίδας. Οι εμφανείς τίτλοι και επικεφαλίδες είναι πολύ χρήσιμοι, αλλά δεν περιέχουν πάντα λέξεις κλειδιά.
6. Βρείτε την ευκαιρία να προσθέσετε ποικιλία
Καλό είναι ο τίτλος σας να περιέχει μια λέξη κλειδί ή μια φράση κλειδί που περιέχεται μέσα στην σελίδα σας σε άλλο σημείο.
7. Εκμεταλευτείτε την απλότητα
Είναι καλό να έχετε διαφορετικές λέξεις κλειδιά στον τίτλο σας, αλλά μερικές εταιρίες έχουν καλή κατάταξη απλά επαναλαμβάνοντας την λέξη κλειδί στο όνομα της εταιρίας τους.
Η εταιρία Toys “R” Us έχει καλή κατάταξη για την φράση κλειδί “baby toys.” Η εταιρία χρησιμοποιεί την ίδια φράση στο εμφανή τίτλο της και μετά προσθέτει το όνομα της, που τυχαίνει και περιέχει την δεύτερη λέξη από τη φράση.
8. Αν υπάρχει χώρος, βάλτε μία “call to action”
Αν έχετε χώρο στον τίτλο σας, μην διστάσετε να βάλετε κάτι όπως Δωρεάν αποστολή ή αγοράστε το τώρα, αν αυτές οι λέξεις δεν βάζουν σε κίνδυνο την κατάταξη σας.
9. Αποφύγετε να επαναλαμβάνετε τις λέξεις κλειδιά
Δεν θέλετε να καταλήξετε με τίτλους όπως τον παρακάτω:
<title>Κατασκευή ιστοσελίδων για εταιρίες, βιβλία για κατασκευή ιστοσελίδων</title>
Ίσως δεν είναι και ο χειρότερος SEO τίτλος που θα μπορούσατε να έχετε, αλλά σίγουρα μπορεί να γίνει καλύτερος.
<title>Κατασκευή ιστοσελίδων για εταιρίες και βιβλία εκμάθησης</title>
<title>Κατασκευή ιστοσελίδων για εταιρίες και βιβλία εύκολης εκμάθησης</title>
Κλείνοντας αυτό το άρθρο, να θυμάστε ότι είναι καλύτερο να έχετε μερικές λέξεις κλειδιά παρά το όνομα της εταιρίας σας ή ένα τίτλο που να λεεί απλά Προϊόντα. Ακόμα και αν έχετε λέξεις κλειδιά με υψηλή ανταγωνιστικότητα, η παρουσία τους στον τίτλο, μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε καλύτερη κατάταξη για μικρότερης αναγνωρισιμότητας φράσεις κλειδιά.