skip to Main Content
+30-6944453971 info [a] selidamou.gr

Μάθετε τα πρώτα Βήματα για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας για τον σχεδιασμό και την κατασκευή μιας ιστοσελίδας.

1. Λόγος ύπαρξης και σκοπός της ιστοσελίδας

Ξεκινώντας πρέπει να ξέρετε γιατί θέλετε Ιστοσελίδα. Όχι δεν σας κάνω πλάκα!! Υπάρχουν άτομα που δεν ξέρουν το λόγο ύπαρξης της ιστοσελίδας τους, με αποτέλεσμα να μην έχουν και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μία ιστοσελίδα μπορεί να υπάρχει για διάφορους λόγους. Για branding, για διαφήμιση, για την ανάρτηση ισολογισμών, για πώληση προϊόντων, για άνοιγμα νέων μετόπων αγορών, για εξεύρεση νέων επαγγελματικών συνεργασιών κτλ. Πρέπει λοιπόν να έχετε καταλήξει και να ξέρετε τι θέλετε να πετύχετε με την σελίδα σας, ώστε και εμείς να μπορούμε να σας κατευθύνουμε προς την ανάλογη κατεύθυνση.

2. Ανάλυση ανταγωνισμού & έρευνα αγοράς

Μετά έρχεται η έρευνα αγοράς και η ανάλυση του ανταγωνισμού. Για ποιες λέξεις κλειδιά προσπαθούν να βγουν πρώτοι οι ανταγωνιστές σας. Σε ποια αγορά στοχεύουν. Τι είδος είναι η σελίδα τους; (  Πληροφοριακή, ηλεκτρονικό κατάστημα) Με αυτό το τρόπο θα μπορέσετε να καταλήξετε στην μορφή της ιστοσελίδας σας και με ποιο τρόπο μπορείτε να ξεχωρίσετε από τους υπόλοιπους.

3. Το όνομα ή αλλιώς Domain Name

Το όνομα της ιστοσελίδας σας μπορεί να χαρακτηριστεί και ως η ταυτότητα ενός ιστοτόπου. Το όνομα πρέπει να είναι εύκολο, να έχει σχέση με το αντικείμενο και ιδανικά να περιέχει και κάποια λέξη κλειδί που θέλετε να στοχεύσετε.

4. Σχεδιασμός ιστοσελίδας

Ο σχεδιασμός θα πρέπει να εξυπηρετεί αρχικά το σκοπό της ιστοσελίδας.

Καθαρός σχεδιασμός: Να υπάρχει ένας καθαρός σχεδιασμός, ώστε να μην χάνεται ο πελάτης που μπαίνει στην ιστοσελίδα σας. Να είναι ξεκάθαρο προς τους πελάτες σας τι υπηρεσίες ή προϊόντα προσφέρετε, ώστε να μην χρειάζεται ο πελάτης να ψάχνει κάτι και να μην το βρίσκει.

Ποιοτικά κείμενα: Το να έχετε αυθεντικό και ποιοτικό κείμενο, βοηθάει την ιστοσελίδα σας να είναι στις πρώτες σελίδες των μηχανών  αναζήτησης. Με μερικά τεχνάσματα ή μερικά key points που πρέπει να θυμάστε όταν γράφεται ένα κείμενο ή όταν σχεδιάζετε μια ιστοσελίδα, μπορείτε να κάνετε παράλληλα και σωστή προώθηση της ιστοσελίδας σας.

Responsive Design: Καλό θα ήταν να προσέξετε τον σχεδιασμό της σελίδα σας, ώστε να είναι με responsive design για να μπορεί ο χρήστης να τον δει από όλες τις κινητές συσκευές. Στις μέρες μας είναι πολύ διαδεδομένη η χρήση κινητών συσκευών, tablet, ipad και η πλειοψηφία των χρηστών τα χρησιμοποιεί για έρευνα ή απλά για να περιηγηθεί στο διαδίκτυο. Φροντίστε λοιπόν η ιστοσελίδα σας να ανταποκρίνεται στα νέα αυτά πρότυπα.

5. Social Media: Όταν τελειώσετε με την ιστοσελίδα σας, θα πρέπει να δημιουργήσετε το πρόσωπο της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, twitter, pinterest, youtube κτλ.). Τα social media παίζουν μεγάλο ρόλο στην διάδοση της επιχείρησης σας, της νέας σας ιστοσελίδας και την ανάπτυξη του πελατολογίου μιας επιχείρησης. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζουν και στις μηχανές αναζήτησης τα social signals που έχουν αρχίσει και παίρνουν πιο καθοριστικό ρόλο στους μυστικούς αλγόριθμους των μηχανών αυτών.

vasilis kartsios

Web Designer & SEO Professional στο Selidamou

Υπεύθυνος κατασκευής ιστοσελίδων, Internet Marketing & Social Media

vasilis kartsios

Web Designer & SEO Professional στο Selidamou

Υπεύθυνος κατασκευής ιστοσελίδων, Internet Marketing & Social Media

Back To Top
×Close search
Search